Hoornnagel en ramshoornnagel

Nagelproblemen kunnen variëren van milde ongemakken tot ernstige aandoeningen. Twee veelvoorkomende nagelafwijkingen zijn hoornnagels, ook wel onychausis genoemd, en ramshoornnagels, bekend als onychogryphosis. Hoewel deze aandoeningen verschillend zijn, kan een bekwame pedicure aanzienlijke hulp bieden bij het behandelen en verbeteren van de conditie van de nagels.

Hoornnagel (Onychausis)

Een hoornnagel is een nagel die abnormaal dik, hard en broos is. De nagel kan er verkleurd (bruin) uitzien en heeft soms een hobbelig oppervlak. Onychausis wordt vaak veroorzaakt door trauma aan de nagels, veroudering, schimmelinfecties of onderliggende gezondheidsproblemen zoals psoriasis.

Hoe de pedicure kan helpen bij hoornnagels

Een pedicure kan een belangrijke rol spelen bij het behandelen van een hoornnagel. Allereerst zal de pedicure de nagels zorgvuldig onderzoeken om de ernst van de aandoening vast te stellen en mogelijke oorzaken te identificeren. Vervolgens zal de pedicure de dikke lagen van de nagel voorzichtig frezen, waardoor de nagel dunner en gladder wordt. Daarnaast kan de pedicure advies geven over voetverzorging en het gebruik van vochtinbrengende crèmes om de nagels gezond te houden.

Ramshoornnagel (Onychogryphosis):

Een ramshoornnagel is een nagel die extreem verdikt is en een gekromde, opgekrulde vorm heeft, vergelijkbaar met de hoorm van een ram. Deze aandoening treft vaak de teennagels en wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder verwaarlozing van de nagels, slechte doorbloeding, ouderdom of onderliggende medische aandoeningen.

Hoe de pedicure kan helpen bij ramshoornnagels:

Het behandelen van ramshoornnagels vereist expertise en nauwkeurigheid, en een pedicure kan hierbij waardevolle hulp bieden. De pedicure zal de verdikte nagels voorzichtig inkorten en frezen om het ongemak te verminderen. De pedicure kan ook tips geven over het juiste schoeisel om verdere druk op de nagels te vermijden en advies geven over regelmatige voetverzorging.

Preventie en onderhoud:

Naast het behandelen van een hoornnagel (onychausis) en ramshoornnagels (onychogryphosis) kan de pedicure waardevol advies geven over preventieve maatregelen en het onderhoud van gezonde nagels. Regelmatige professionele voetverzorging kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van eventuele nagelproblemen en het bevorderen van algemene voetgezondheid.

Heb je last van hoornnagels of ramshoornnagels? Ontdek verlichting en verzorging bij Pedicurepraktijk PediFIT! Ik sta klaar om jouw nagelproblemen professioneel aan te pakken.